RUDIS PREJEL NAGRADO ZA NAJBOLJŠI IZVEDENI PROJEKT S PODROČJA ENERGETIKE

Nagrada se podeli za projekt, ki je inovativen in nadpovprečen v tehnoloških rešitvah, okoljski sprejemljivosti, doseganju načrtovanih zmogljivosti ter zgrajen v pogodbenih rokih in ceni

 

GZS, ZING je dne 14.6.2017, podelil družbi Rudis d.o.o. Trbovlje nagrado za najboljši izvedeni projekt s področja energetike, in sicer za izgradnjo naprave za razžveplanje dimnih plinov Bloka 6 v Termoelektrani Šoštanj.   Rudis je gradil napravo za razžveplanje dimnih plinov (RDP naprava) v letih 2012 – 2015. RDP naprava je kompleksen tehnološki projekt in je bil v celoti zasnovan na Rudisu, ki je v fazi načrtovanja izdelal vse izračune za bodoče postrojenje ter projektno dokumentacijo. RDP je bila skladno z razpisno zahtevo najprej projektirana na izstopni SO2 < 200 mg/Nm3, kar je standard za tovrstne nove naprave v EU.

Zaradi strožje zahteve iz okoljevarstvenega dovoljenja ARSO pa je moral Rudis v fazi načrtovanja izvesti posebne ukrepe (special features), s katerimi je zagotovil izstop SO2 < 100 mg/Nm3. Danes naprava obratuje z emisijami SO2 20-30 mg/Nm3. To je prva takšna naprav v Evropi, ki omogoča stopnjo čiščenja > 99%. Je prijazna za okolje, investitorju pa omogoča obratovanje tudi v primeru, da se zakonske meje SO2 še dodatno znižajo.   Vodja trženja na Rudisu, g. Tomaž Jazbec, je predstavil trenutno najboljšo čistilno napravo za čiščenje dimnih plinov v Evropi.

RUDIS energija ekologija

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Sprejmi piškotke Kaj so piškotki?