Rudis patentiral postopek in opremo za visoko učinkovito čiščenje dimnih plinov

Rudis je pri EPO patentiral inovacije in izboljšave, ki jih je uporabil pri izgradnji naprave za razžveplanje dimnih plinov Bloka 6 v Termoelektrarni Šoštanj

V oktobru 2018 je Rudis pri Evropskem patentnem uradu (EPO) v Münchnu patentiral postopek in opremo za visoko učinkovito čiščenje dimnih plinov.

Sam postopek patentiranja je potekal od junija 2015, 31.10.2018 pa je bil patent objavljen v Biltenu Evropskega patentnega urada št. 2018/44. 

Rudis je pri EPO patentiral inovacije in izboljšave, ki jih je uporabil pri izgradnji naprave za razžveplanje dimnih plinov Bloka 6 v Termoelektrarni Šoštanj. Za navedeni projekt je Gospodarska zbornica Slovenije, ZING podelil družbi Rudis nagrado za najboljši izvedeni projekt s področja energetike …več... 

Patentiranje izboljšav, ki omogočajo 99,75% učinkovitost čiščenja in odstranjevanja žveplovih oksidov iz dimnih plinov, omogoča Rudisu konkurenčno prednost in dobro popotnico za trženje Rudisove ključne tehnologije – naprav za razžveplanje dimnih plinov ter spremljajočih tehnologij, kot so postrojenja za pripravo in transport odpadnih produktov in transportni sistemi (cevni transporterji, trakovi, drobilci, prekladalne postaje).

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.
Sprejmi piškotke Zavrni piškotke Kaj so piškotki?