RUDIS bo obnovil kogeneracijsko enoto v Toplarni Polaj

V začetku januarja 2020 je RUDIS z naročnikom JP Komunala Trbovlje podpisal pogodbo za obnovo kogeneracijske enote 2 v Toplarni Polaj

V začetku januarja 2020 je RUDIS, kot najugodnejši ponudnik, na javnem razpisu z naročnikom JP Komunala Trbovlje podpisal pogodbo za obnovo kogeneracijske enote 2 v Toplarni Polaj. Veseli nas, da smo prvo pogodbo v letošnjem letu podpisali v domačem mestu.

Kogeneracijski enoti bo 31. januarja potekel status v podporni shemi. Zato se je JP Komunala Trbovlje prijavila za obnovo enote in prejela podaljšanje podporne sheme pri Agenciji za energijo.

Vrednost investicije v obnovo kogeneracije s plinskim motorjem z izhodno močjo 3.044 kW električne energije in 2.915 kW toplotne energije je skoraj milijon evrov. Od februarja do septembra bo potekala obnova, nato sledi vključitev nazaj v sistem.

Z obnovo se bo življenjska doba kogeneracije podaljšala za 10 let. V skladu z razpisom bo RUDIS v navedenem obdobju izvajal tudi vzdrževanje in servisiranje naprave.

Trenutno RUDIS v Toplarni Polaj izvaja tudi predelavo centralnega nadzornega sistema (CNS) za hranilnike toplote, tako da bo možna še večja izraba toplotne energije. V času, ko ni odjema na mreži, se bo toplota hranila v hranilnikih in zjutraj, ko se odprejo vsi radiatorji, bo Toplarna Polaj v sistem spustila shranjeno toploto, ki so jo do sedaj morali proizvajati s kotli.

Navedeno bo bistveno prispevalo k ekonomiki poslovanja Toplarne Polaj.

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Sprejmi piškotke Kaj so piškotki?