Učinkovita raba energije

Gospodarno ravnanje z energijo je eden od temeljev trajnostnega razvoja.

Tehnološki in ekonomski razvoj prinašata nenehno večanje potreb po energiji, tradicionalni viri energije so vse bolj omejeni, razvoj alternativnih virov energije pa še ne dohaja novih potreb. Zato je varčevanje z energijo neizbežno, učinkovita raba energije pa ekonomska nuja.

Rudis sledi sodobnim energetskim izzivom.

Za eno od svojih ključnih tehnoloških usmeritev je Rudis izbral gradnjo naprav za soproizvodnjo toplotne in električne energije, ki se vse pogosteje pojavljajo kot alternativna možnost pokrivanja energetskih potreb.

Soproizvodnja, imenovana tudi kogeneracija, zagotavlja večji izkoristek goriv in s tem manjšo obremenitev okolja. Gradnja naprav za sočasno proizvodnjo toplote in elektrike, v zadnjem času pa tudi hladu, bo tudi v bodoče ena od pomembnejših dejavnosti Rudisa. Poleg tega je Rudis priznan specialist za projektiranje in izgradnjo sodobnih kotlovnic, ki za energent uporabljajo biomaso ali druge vrste goriv.

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.
Sprejmi piškotke Zavrni piškotke Kaj so piškotki?