Piškotki

 

V teh pravilih izraz “piškotki” uporabljamo za piškotke ali druge podobne tehnologije, ki jih zajema Direktiva EU o zasebnosti in elektronskih komunikacijah.

 Pri obravnavi vseh posredno in neposredno posredovanih osebnih podatkov nas zavezuje Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), s katerim se določajo pravice, obveznosti, načela in ukrepi, s katerimi se preprečujejo neustavni, nezakoniti in neupravičeni posegi v zasebnost in dostojanstvo posameznika oziroma posameznice pri obdelavi osebnih podatkov.[/levi]

 

Piškotki so majhne računalniške datoteke, ki vsebujejo besedilo, ki so shranjeni na računalniku, tako da bodo storitve in funkcije, ki delajo na domači strani ste prišli, na primer, ko izpolnijo obrazce, želimo, da podpišejo sporazume ali uporabljati različne storitve.

Rudis ne uporablja piškotkov za snemanje osebnih podatkov in pošiljanje neželene elektronske pošte.

 

 

 

 

 

 

Piškotki za pomnjenje uporabniških nastavitev

Uporabljamo piškotke za pomnenje uporabniških nastavitev, kot npr. piškotek, ki vsebuje informacijo o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov.

 

 

Sejni piškotek

Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

 

 

 

 

 

Piškotki Google Analytics

Piškotki iz Google Analytics se shranijo, ko obiščete rudis.si. Piškotki zbirajo podatke brez identifikacije posameznih obiskovalcev. Analizni program nam daje splošen vpogled v to, kako spletna stran deluje in ali je težko najti informacije in storitve.

 

Googlova orodja za spletno analizo beleži število obiskovalcev, čas obiska, ali je obiskovalec že bil na naši spletni strani, in katere spletne strani je obiskovalec obiskal na rudis.si. Informacije, vključno z naslovi IP, se posredujejo in shranjujejo pri Googlu na strežnikih v ZDA.

 

Piškotki iz Googla poteče:
utma - Po dveh letih
utmb - Po 30 minutah
utmc - Ko se brskalnik zapre
utmz - Po šestih mesecih

 

 

Piškotki Google maps

Uporabljamo piškotke za pomnenje uporabniških nastavitev na vdelanih zemljevidih. Piškotki omogočajo prikaz Google zemljevidov in ključnih funkcionalnosti, vključenih v zemljevide. Brez piškotkov ključne funkcionalnosti ne bi delovale. Omenjeni piškotki so uporabljeni izkjlučno na straneh, na katerih se nahajajo zemljevidi z vključenimi ključnimi funkcionalnostmi.

__utma ... __utmz, SC, _ga, PREF, SNID, NID, HSID, SSID, APISID, SAPISID, GAPS (do 2 leti)

 

Dovolite, blokirati ali odstraniti piškotke?

Večina spletnih brskalnikov ima nastavitve, ki omogočajo, da se piškotki shranjujejo, vendar lahko sami odločite, ali želite sprejeti ali odstraniti piškotke. Na primer, lahko izberete, da se omogoči piškotke z določenih spletnih strani. Nastavitve uredite v vašem brskalniku.

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.
Sprejmi piškotke Zavrni piškotke Kaj so piškotki?