Pomožni sistemi v termoenergetskih objektih

Obvladovanje različnih tehnologij Rudisu omogoča izvedbo raznolikih, tehnično zahtevnih pomožnih sistemov termoelektrarn.

Specifične zahteve proizvodnje električne energije v termoenergetskih objektih zahtevajo izvedbo različnih pomožnih sistemov, kot so transport, obdelava in skladiščenje odpadnih produktov ter odstranjevanje prašnih delcev iz dimnih plinov

 • Sistemi za pripravo in transport odpadnih produktov običajno obsegajo naslednje sklope:
  • Transport žlindre, ki zajema transport žlindre od odžlindrovnika v kotlovnici elektrarne do sejalno – drobilnega postrojenja za žlindro, ter samo sejanje in drobljenje, skladiščenje žlindre v silosu žlindre in doziranje na odvozni transporter
  • Transport v lijakih elektrofiltra zbranega elektrofiltrskega pepela, ter grobega pepela iz kotlovnice do silosa pepela.
  • Sušenje ter skladiščenje sadre v silosu sadre in doziranje sadre v mešalo ali polnjenje vagonskih cistern / avtocistern za prodajo.
  • Transport sadre od silosa sadre do mešal, skladiščenje pepela, odvzem iz silosa pepela, mešanje pepela s sadro / suspenzijo pod silosom pepela in doziranje stabilizata na odvozni transporter.
  • Transport žlindre in stabilizata od silosov do vmesne deponije z transporterjem.
 • Transportni sistemi za transport premoga, pepela in stabilizata obsegajo cevne transporterje, trakove, drobilce, prekladalne postaje)

Vodenje transportov materiala je računalniško in poteka popolnoma avtomatizirano iz komandnega prostora.

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.
Sprejmi piškotke Zavrni piškotke Kaj so piškotki?