Rudis bo v Hrastniku izvedel rekonstrukcijo Toplarne Hrastnik

Vgradila se bosta dva toplovodna kotla z visokim izkoristkom na zemeljski plin in rezervno gorivo, kurilni plin, poleg pa še kotel na pelete

V januarju letos je investitor Petrol .d., Ljubljana zaupal RUDIS-u izvedbo rekonstrukcije Toplarne Hrastnik.

Dela bodo dokončana do začetka kurilne sezone 2022/23.

Toplarna Hrastnik trenutno obratuje z dvema kogeneracijama skupne toplotne moči 2.240 kW in električne moči 2.160 kW z energentom zemeljski plin. S ciljem zmanjšanja emisij toplogrednih plinov želi investitor pri ogrevanju Hrastnika izvesti delni prehod na ogrevanje z lesno biomaso, za kar so potrebna obsežna rekonstrukcijska dela v Toplarni.

 

V času rekonstrukcije bo RUDIS odstranil obstoječe kotlovske naprave, obe napravi za soproizvodnjo toplotne in električne energije ter ostalo tehnično opremo. Vgradila se bosta dva toplovodna kotla z  visokim izkoristkom na zemeljski plin in rezervno gorivo, kurilni plin, poleg pa še kotel na pelete. V kotlovnico se bo vgradila tudi naprava za soproizvodnjo toplotne in električne energije toplotne moči 1.837 kW in električne moči 1.840 kW ter vsa ostala oprema, potrebna za nemoteno delovanje sistema daljinskega ogrevanja.

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Sprejmi piškotke Kaj so piškotki?