Rudis predstavil svojo tehnologijo razžveplanja dimnih plinov na mednarodni konferenci v Indiji

13 in 14 maja 2019 je v New Delhiju potekala mednarodna konferenca o sistemih nadzora kakovosti zraka v termoelektrarnah (Air Quality Control Systems in Thermal Power Plants)

Na konferenci je Rudisov direktor marketinga, g. Tomaž Jazbec, predstavil tehnologijo za visoko učinkovito odstranjevanje SO2 iz dimnih plinov, ki jo ima Rudis patentirano pri Evropskem patentnem uradu (EPO) v Münchnu.

 

Rudis je v Termoelektrarni Šoštanj zgradil napravo za razžveplanje dimnih plinov 600MW Bloka 6, ki obratuje kot ena najboljših naprav v Evropi. Izstopna koncentracija SO2 znaša manj kot 100 mg/Nm3 (v povprečju 20-30 mg/Nm3), učinkovitost čiščenja znaša do 99,75%.

V Indiji so v decembru 2017 sprejeli zakonodajo, ki nalaga termoelektrarnam, ki uporabljajo kot energent premog, ekološko sanacijo.

 

Termoelektrarne s skupno proizvodno močjo 161GW s svojimi izpusti ne izpolnjujejo SOx zahtev. Elektrarne so morale na Ministrstvo za okolje, gozdove in podnebne spremembe  vlade Indije predložiti načrte za izgradnjo RDP postrojenj in ekološko sanacijo elektrarn. Ekološke sanacije bodo morale biti, v skladu z veljavno zakonodajo, izvedene do leta 2023.

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Sprejmi piškotke Kaj so piškotki?